El Canigó vist durant la pujada al Puig Neulós

Puig Neulós

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Girona/Costa Brava
Punt de sortida: Castell de Requesens
Durada total: 5h 15m
Desnivell: 872 m
Alçada mínima: 442 m
Alçada màxima: 1258 m
Distància: 16,85 Km
Track gps: Si

Un cop al poble de Cantallops, anem seguint els senyals que indiquen Castell de Requesens i continuem per una pista forestal que es troba en bastant bon estat fins just abans d’arribar al castell. Aquí, trobem un encreuament, on si seguim recte, anem a la Mare de Déu de Requesens i a la dreta al castell. Aparquem aquí.
Seguirem els senyals de la Mare de Déu de Requesens i Puig Neulós fins que, al cap de poca estona, trobarem un encreuament, girarem a la dreta en sentit Puig Neulós. Ara només cal anar seguint la pista principal fins al Coll del Pou. Aquí podem optar per acabar de pujar per la carretera asfaltada de la Catalunya Nord o seguir per la dreta de la tanca de filferro que és la frontera.
Seguim el filat i aviat ja trobarem un rètol que ens indica “Pou de glaç del Neulós” un lloc molt ben conservat i que és interessant de visitar.
Un cop feta la visita, seguirem el nostre camí cap al cim del Neulós, ara ja falta poc i en uns 20 minuts més, ens trobem al cim.
Per baixar, ens dirigim cap al coll Pregon. D’aquí, surt un corriol marcat amb senyals grocs. Cal estar atents, ja que queda una mica amagat. Ara només es tracta d’anar seguint els senyals grocs (molt escassos en algun punt) on, després de moltes giravoltes i una llarga baixada arribarem al castell de Requesens. Si es vol visitar el castell, seguirem el rètol que així ho indica, si no, en arribar a l’esplanada que hi ha abans del castell, seguirem els senyals del GR11 fins a trobar la pista per la qual hem pujat. Ara ja només toca baixar fins on tenim el cotxe aparcat.

 

Puig Neulós
Puig Neulós

 

(Visited 8.120 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *