Puigmal per Fontalba

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Pirineu Oriental
Punt de sortida: Fontalba
Durada total: 4h 15m
Desnivell: 900 m
Alçada mínima: 2010 m
Alçada màxima: 2910 m
Distància: 9 km
Track gps: Si

En dirigim al poble de Queralbs, un cop allà, travessem les vies del cremallera i girem pel primer carrer a mà dreta on ja podem veure un rètol indicatiu que ens marca el camí cap a Fontalba en 11,5 quilòmetres. L’asfalt dura molt poca estona i es converteix en una pista que generalment està en bon estat i que es pot pujar amb un turisme.

Arribem a Fontalba, un paratge dels Pirineus situat al terme municipal de Queralbs, al Ripollès i a uns 2000 m d’altitud. Cal dir que la pista, va ser oberta als anys 1970 per tal de poder baixar el bestiar i també era un projecte de carretera per arribar al santuari de Núria, que finalment no s’acabà de fer.

Així doncs, un cop a l’aparcament, ens posem de cara al Puigmal i veurem dos camins, un que puja i un que baixa, el que baixa és el camí cap al Santuari de Núria. Nosaltres agafarem el que puja i anirem seguint les fites que trobem. A part de les fites, el camí és molt intuïtiu i no té pèrdua, ja que durant tota l’ascensió el tindrem sempre visible. A part d’això podrem veure un riu de gent que puja i baixa de la muntanya que també ens ajudarà a visualitzar el camí correcte.

Per baixar tenim dues opcions. Una és baixar direcció al Santuari de Núria i d’aquí agafar el camí que va cap a Fontalba. Si us decidiu per aquesta opció, podeu veure la descripció del recorregut en aquesta altra plana.
Una altra opció és baixar pel mateix camí pel qual hem pujat.

Puigmal des de Fontalba
Puigmal des de Fontalba
(Visited 27.076 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *