Sant Salvador Saverdera

Sant Salvador Saverdera

Facebooktwittermail

El cim de Sant Salvador Saverdera és una muntanya de l’Alt Empordà, entre els municipis de Palau-saverdera i la Selva de Mar. Al cim hi ha les restes del castell de Verdera.

Iniciem l’excursió al pàrquing que hi ha al costat del restaurant “Terra Nostra” i que hi ha un rètol informatiu de les sortides que es poden fer. Al principi seguim unes marques de tres colors: vermell i blanc d’una variant del Gr 92 i una de color groc que és la que ens portarà al castell i al cim de Sant Salvador. Anem pujant, passem pel costat de l’ermita de Sant Onofre i arribem al Mas Pere on trobem una àmplia zona de pícnic. En aquest punt deixem les marques vermella i blanca de la variant del Gr 92 i seguirem les grogues que tot passant per la carena, ens deixaran al castell de Sant Salvador de Verdera, que es troba en un estat ruïnós.

El castell de Verdera (o de Sant Salvador de Verdera o més sovint simplement de Sant Salvador) és una fortificació medieval situada al pic més alt de la serra de Rodes. Pertany al municipi del Port de la Selva. Des del pic on hi ha el castell es domina un panorama privilegiat i espectacular. Pel S i l’O es contempla tota la plana de l’Alt Empordà, amb el golf de Roses, fins al massís del Montgrí i les illes Medes. Grans extensions de mar al SE i al NE. A l’E, les muntanyes que formen la península del cap de Creus. Al N i NO, la serra de l’Albera i bona part dels Pirineus orientals, amb el Bassegoda, el Comanegra, la Mare de Déu del Mont, el Puigsacalm i el Canigó. Nord enllà s’albira també part de la plana del Rosselló. En dies molt clars poden veure’s la Roca del Far, el Matagalls i el Montseny, i es diu que fins i tot, si la tramuntana ho afavoreix, la Provença i Mallorca.

Un cop visitat el que queda del castell, ens arribem fins al cim de Sant Salvador Saverdera (670 metres) tot seguint la carena.

Per tornar, desfem el camí de pujada.

Dades de l’excursió

Situació geogràfica: Girona/Costa Brava
Punt de sortida: Palau-saverdera
Durada total: 4h 45m
Desnivell: 576 m
Alçada mínima: 120 m
Alçada màxima: 670 m
Distància: 11,3 Km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Sant Salvador Saverdera
Sant Salvador Saverdera
(Visited 1.545 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *