Sant Jeroni

Sant Jeroni de Montserrat

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Catalunya Central
Punt de sortida: Monestir de Santa Cecília
Durada total: 4h
Desnivell: 681 m
Alçada mínima: 645 m
Alçada màxima: 1236 m
Distància: 9 Km.

L’excursió d’avui comença al Monestir de Santa Cecília. Per arribar aquí, des de Monistrol de Montserrat, pujarem per la carretera que porta a Montserrat i just abans del peatge del pàrquing, girarem a la nostra dreta. I en uns dos quilòmetres i mig arribarem a Santa Cecília. Aquí podem aparcar el cotxe.
Travessem la carretera i seguim per la pista que s’endinsa dins el bosc. Molt aviat es converteix en corriol i estem cada vegada més envoltats de vegetació.
Trobarem una caseta de la companyia elèctrica. Seguim endavant i en l’enllaç amb el GR 172, girarem a la dreta. Continuem endavant fins que a mà esquerra trobarem un corriol marcat amb senyals de color vermell que ens portarà sempre en forta pujada a la canal de Sant Jeroni que és per on pujarem. Així doncs, agafem aquest corriol i anem seguint els senyals vermelles. La pujada és mantinguda i sempre envoltats de vegetació. Quan arribem a la canal, la pujada es fa més forta. Cap a la meitat d’aquesta, trobarem els desperfectes que van ocasionar els despreniments causats pels aiguats de l’any 2000. Els trams que presentaven alguna dificultat han sigut adaptats amb cables i amb passarel·les per tal de poder pujar amb seguretat.
Un cop superat aquest tram, ens tornarem a endinsar al bosc i ja no el deixarem fins al coll que hi ha al capdamunt de la canal.
Ens trobem al coll. Ara girem cap a l’esquerra i ja tenim davant nostra el cim. En un parell de minuts, passem pel davant de l’ermita de Sant Jeroni, continuem endavant per una pista i en poca estona ja començarem a trobar les escales que ens deixaran al punt més alt de Montserrat, el Cim de Sant Jeroni. Aquest, és el cim comarcal del Bages i de l’Anoia.
Si tenim sort i no hi ha boira ,cosa que no vaig tenir jo, gaudirem d’una esplèndida vista.
Ara toca anar cap a Montserrat. Tornarem a l’ermita que hi ha just abans de les escales i girarem al sud per una pista ampla i que comença amb escalons. La meva idea en realitzar aquesta sortida, era anar en direcció al monestir fins a l’enllaç amb el GR 172/4 i per aquest GR tornar a Santa Cecília. Però em vaig passar el trencant i vaig anar a parar al monestir. Si voleu realitzar aquesta opció de tornar pel GR us recomano que estigueu molt atents, ja que el trencant no deu ser gens clar.
En fi, vaig anar al monestir i des d’aquí vaig agafar el Camí dels Degotalls fins a la carretera i d’aquí dos quilòmetres per carretera fins a Santa Cecília.

(Visited 3.941 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *