Mare de Déu de l'Erola.

Tordera – Hortsavinyà

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 13

Punt de sortida: Tordera
Punt d’arribada: Hortsavinyà
Durada total: 3h 20m
Desnivell: 819 m
Alçada mínima: 26 m
Alçada màxima: 533 m
Distància: 12,32 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Aquesta etapa, que iniciem a Tordera i juntament amb la següent constitueixen la travessa del Montnegre. Aquest massís, per les seves dimensions i el seu interès, és un dels més importants de la serralada Litoral i gaudeix, a més, de la qualificació de Parc Natural. L’etapa és curta però amb força desnivell, podent-se considerar com una etapa preparatòria de la següent. En aquest sentit cal notar que en el seu final (Hortsavinyà) es troba un punt d’informació del parc natural, que es recomana visitar.
També és la primera etapa del Gr 92 que no anirem al costat del mar. Després de 12 etapes i més de 220 km ens desviarem terra endins per pujar la a la serralada Litoral, concretament a la Serra del Montnegre.
A Tordera la senyalització brilla per la seva absència, una bona referència és preguntar pel cementiri. Venint del poble s’arriba al cementiri i se segueix el carrer que baixa, a partir d’aquest carrer és on comencem a trobar els senyals.
Sortim de Tordera i els primers quilòmetres seran sempre per una carretera asfaltada fins als cap d’uns 40 minuts que es desvia, ja que la carretera puja a la urbanització de Les Ferreres i a Hortsavinyà.
A partir d’aquí anirem seguint sempre la pista principal, passarem pel monumental Pi de Can Burgada i per l’església de Vallmanya. Després d’alguna pujada un xic forta, arribarem la petita ermita de la Mare de Déu de l’Erola.
A partir de l’ermita la pista es fa un xic més planera i ombrívola fins a arribar finalment a Hortsavinyà. A Hortsavinyà, els caps de setmana i festius hi ha obert un centre d’informació del parc on ens poden informar de les diferents rutes que es poden fer per la zona.
També hi trobarem Can Pica, on ens podrem quedar a dormir en cas que l’endemà vulguem seguir amb el Gr.

Gr-92 Etapa 13
Gr-92 Etapa 13
(Visited 5.838 times, 3 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *