Hortsavinyà

Hortsavinyà – Vallgorguina

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 14

Punt de sortida: Hortsavinyà
Punt d’arribada: Vallgorguina
Durada total: 4h 00m
Desnivell: 375 m
Alçada mínima: 217 m
Alçada màxima: 589 m
Distància: 17,82 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Després de l’aproximació de l’etapa anterior, ara ens trobem de ple dins la Serra del Montnegre. Durant l’etapa canviarem a la cara interior de la serra, on el canvi de vegetació envers etapes anteriors serà molt radical. Aquesta zona és molt més humida i canviarem les vistes al mar per les vistes sobre el Montseny.
Començarem caminant per la pista principal fins a arribar a un encreuament de camins, on el Gr puja al coll de Can Benet amb una curta però forta pujada. És a partir del coll on canviem de vessant i quasi podríem dir que de clima. Ara el camí es torna més ombrívol i humit.
Si aquesta etapa la fem durant la tardor, el bosc ens oferirà una gamma de color impressionant i el terra es començarà a cobrir de fulles.
Iniciem a Hortsavinyà i anirem seguint la pista principal que no ofereix cap dificultat i ens permet gaudir de l’espectacle natural.
Passarem per davant de l’alzina grossa, una alzina monumental d’uns quants segles d’edat. A partir de l’alzina cal estar un xic atents ja bé una zona on la senyalització és bastant escassa.
A partir del coll de Can Benet, el Gr92 i el Gr5 compartiran un tram de camí fins a arribar a un encreuament on la senyalització és bastant dolenta. El nostre Gr gira a la dreta una pista en baixada fins que troba una altra pista més principal. En arribar aquesta nova pista, girarem a l’esquerra.
Passarem molt a prop del cim del Turó d’en Vives, cim principal del massís i anirem seguint sempre la pista principal.
Ja anirem baixant sense dificultats fins a arribar a Vallgorguina, l’única població que trobarem durant la travessa a la serralada Litoral. Tots els inicis i finals d’etapa estan situats a colls i aquests colls estan a una mitja horeta de distància caminant de la població més propera.

Gr-92 Etapa 14
Gr-92 Etapa 14
(Visited 3.550 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar