Santuari del Corredor

Vallgorguina – Coll de Can Bordoi

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 15

Punt de sortida: Vallgorguina
Punt d’arribada: Coll de Can Bordoi
Durada total: 3h 32m
Desnivell: 552 m
Alçada mínima: 197 m
Alçada màxima: 636 m
Distància: 14,68 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Comencem l’etapa davant l’església de Vallgorguina. No hi ha senyals de Gr o almenys el dia que jo hi vaig passar. Baixem pel carrer que hi ha just davant l’església i al primer trencall girem a la dreta. Anem seguint aquest carrer, passem per una petita plaça amb arbres a mig i a mà esquerra al final del carrer trobem un pont. El creuem i aquí sí que ja trobem el primer senyal de Gr. També trobem un petit panell indicatiu d’un sender local. Seguim el camí de la dreta com indiquen els senyals. Els primers metres són planers, això va bé per un xic d’escalfament. Passem per davant la depuradora, entrem al bosc i sortim de Vallgorguina definitivament. Al cap de poc ja comença la pujada.
Anem pujant sense cap dificultat fins a arribar a una pista principal en molt bon estat. Sembla una autopista!! Ara a estones anirem combinat la pujada per aquesta pista principal i a estones per un sender en molt mal estat. Aquest sender en realitat són dreceres de la pista principal. Però atenció, la pista principal dona molta volta i no es recomana seguir-la excepte si fem l’etapa amb bicicleta. En cas de voler seguir la pista recomano mirar bé un mapa de la zona per tal de no equivocar-se, ja que hi ha molts camins per la zona. El Gr se separa definitivament d’aquesta pista en un punt on la pista segueix a l’esquerra però el GR gira fort a la dreta i a l’entrada d’aquest nou camí hi ha una barrera per impedir el pas de vehicles motoritzats.
El tram tancat dura poc i quan trobem una nova tanca desemboquem a una pista en bon estat. Aquí el Gr no segueix aquesta pista sinó que en segueix una que queda just a la nostra esquerra i que està en més mal estat.
Amb tot això després de camins i caminets ja arribem al Santuari del Corredor. Si tenim la sort de poder realitzar l’etapa entre setmana, gaudirem d’una enorme tranquil·litat, ja que estarem sols. Això sí, no podrem visitar el Santuari. Si fem l’etapa al cap de setmana si podrem visitar el Santuari però la zona es massifica i de tranquil·litat res de res.
Cal destacar que el Santuari del Corredor és el segon punt més alt de tot el Gr92 al seu pas per Catalunya i només és superat per la Foradada al Montsià. Cal aprofitar doncs per gaudir de la vista si el dia és clar.
Quant comencem a baixar hem de vigilar, ja que el Gr no segueix la pista principal sinó un sender paral·lel uns metres més a l’esquerra d’aquesta. Anem baixant per un sender molt maco fins a arribar a un gran aparcament. Aquí el nostre Gr gira bruscament a l’esquerra i es fica per un sender en una mica de mal estat.
Ens anem fixant amb els senyals i anem baixant sense cap problema i arribarem a una caseta d’informació del parc. Aquí agafem una pista en molt bon estat i ja no la deixem fins a arribar a la carretera. Ara toca acabar de fer els dos últims quilòmetres al costat d’una carretera sense cap tipus d’atractiu ni interès. Tot i que hi ha un sender habilitat per caminar al costat d’aquesta carretera cal anar amb molta precaució, ja que els cotxes no passen precisament a poc a poc.
Arribem al coll de Can Bordoi.
Aquí si algú hi vol venir a deixar un cotxe, hi ha un petit aparcament per tres o 4 cotxes. Si necessitem transport públic, no tenim més remei que caminar 1,5 quilòmetres fins a Llinars del Vallès al costat de la carretera. Aquí sí que no hi ha ni sender ni res, toca caminar per l’asfalt amb el perill que això comporta. També just abans d’arribar a Llinars haurem de passar per una rotonda molt perillosa. Precaució i seny!!!

Gr-92 Etapa 15
Gr-92 Etapa 15
(Visited 3.986 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *