Sant Quirze de Pedret

Via Verda del Llobregat

Facebooktwittermail
Punt de sortida: Colonia Rossal
Punt d’arribada: Pantà de la Baells
Distància: 6,5 km
Track gps: Si

Amb menys de 7 quilòmetres de recorregut podrem gaudir d’una via verda que recórrer el curs del Llobregat. Passarem per 3 túnels, on a un és necessari l’ús del frontal i també passarem per un pont bastant llarg. Durant l’itinerari, podrem visitar l’església de Sant Quirze de Pedret.

L’església de Sant Quirze de Pedret es troba al terme de Cercs (Berguedà) tot i que el seu accés es fa des de Berga travessant el riu Llobregat mitjançant un pont medieval molt ben conservat.

L’església original és preromànica d’una sola nau (l’actual central) amb absis trapezoïdal, del segle IX, amb una porta d’accés per ponent (avui desapareguda). Ampliada a tres naus a mitjan segle X, les dues naus laterals estan acabades amb absidioles amb planta en arc de ferradura. Les embocadures dels tres absis tenen arcs ultrapassats que, en el cas de les laterals, es recolzen sobre capitells i columnes. La nau nord està a un nivell superior i la comunicació entre aquesta nau i la central és a través de dues obertures també amb arcs ultrapassats.

Com en totes les vies verdes, el desnivell és pràcticament nul i és apte per a tota la família.

Al final de la via podrem travessar el riu Llobregat per un petit pont que ens conduirà, en teoria sense problemes, a la presa de l’embassament de la Baells.

Via Verda del Llobregat
Via Verda del Llobregat
(Visited 3.308 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *