Vallbona de les Monges

Monestir de Vallbona – Montbrió de la Marca

Facebooktwittermail

Gr-175 Etapa 4

Punt de sortida: Monestir de Vallbona
Punt d’arribada: Montbrió de la Marca
Durada total: 5h 46m
Desnivell: 683 m
Alçada mínima: 482 m
Alçada màxima: 843 m
Distància: 23,21 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Santa Maria de Vallbona de les Monges és un monestir cistercenc al municipi de Vallbona de les Monges a la comarca de l’Urgell. Fundat a la primera meitat del segle XII, és el monestir cistercenc femení més important de Catalunya. S’emplaça al centre de la població de Vallbona de les Monges formada a redós del conjunt monàstic al segle XVI.

A peu i en Btt:
Sortim de Vallbona pel carrer Major en direcció a la carretera o raval del Tallat on agafarem el camí d’abast, amb lleu pujada i força pedres soltes. Continuem planejant fins a enllaçar al camí rural de Rocafort de Vallbona a Belltall. Pugem lleugerament per la part més alta de la serra de Senadelles, entre bosc de pins i roure i camps de cereals durant uns 3 quilòmetres. A partir d’aquest punt baixarem fins a travessar la riera de Maldanell on ens enfilarem fins al poblet de Rocallaura.

Sortim de Rocallaura pel carrer de Catalunya i agafem el camí de Belltall que segueix la riera de Maldanell. Passem per trams de bosc de pins i roures i parades de conreu fins a arribar a Belltall que coincideix amb el pas de la carretera C-14. Continuem pel camí carreter de Forès, planer entre marges fins a la pista asfaltada pel parc eòlic que planeja per la part més alta de la carena de les Costes, al peu dels aerogeneradors. Continuem per l’antic camí d’abast de Belltall a Forès que baixa fins al poblet de Forès. Travessem la carretera T-222 que passa pel barri del Pla de la Bassa i continua planejant pel carrer de sota la població. Seguim per la pista asfaltada de Conesa que va descendint entre boscos i conreus. Continuem baixant pel camí de Rocafort de Queralt fins a arribar al nucli de població. Travessem el nucli urbà per agafar el camí carreter de Montbrió amb forta baixada fins al riu de Vallverd. A partir d’aquí el camí puja fort. La resta és més suau i cap al final va entre camps de conreu, bosc de pi, roure i alzines. Finalment pugem fins a arribar a Montbrió de la Marca.

Gr-175 Etapa 4
Gr-175 Etapa 4
(Visited 1.294 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar