Vallbona de les Monges

Monestir de Vallbona – Montbrió de la Marca

Facebooktwittermail

Gr-175 Etapa 4

Punt de sortida: Monestir de Vallbona
Punt d’arribada: Montbrió de la Marca
Durada total: 5h 46m
Desnivell: 683 m
Alçada mínima: 482 m
Alçada màxima: 843 m
Distància: 23,21 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Santa Maria de Vallbona de les Monges és un monestir cistercenc al municipi de Vallbona de les Monges a la comarca de l’Urgell. Fundat a la primera meitat del segle XII, és el monestir cistercenc femení més important de Catalunya. S’emplaça al centre de la població de Vallbona de les Monges formada a redós del conjunt monàstic al segle XVI.

A peu i en Btt:
Sortim de Vallbona pel carrer Major en direcció a la carretera o raval del Tallat on agafarem el camí d’abast, amb lleu pujada i força pedres soltes. Continuem planejant fins a enllaçar al camí rural de Rocafort de Vallbona a Belltall. Pugem lleugerament per la part més alta de la serra de Senadelles, entre bosc de pins i roure i camps de cereals durant uns 3 quilòmetres. A partir d’aquest punt baixarem fins a travessar la riera de Maldanell on ens enfilarem fins al poblet de Rocallaura.

Sortim de Rocallaura pel carrer de Catalunya i agafem el camí de Belltall que segueix la riera de Maldanell. Passem per trams de bosc de pins i roures i parades de conreu fins a arribar a Belltall que coincideix amb el pas de la carretera C-14. Continuem pel camí carreter de Forès, planer entre marges fins a la pista asfaltada pel parc eòlic que planeja per la part més alta de la carena de les Costes, al peu dels aerogeneradors. Continuem per l’antic camí d’abast de Belltall a Forès que baixa fins al poblet de Forès. Travessem la carretera T-222 que passa pel barri del Pla de la Bassa i continua planejant pel carrer de sota la població. Seguim per la pista asfaltada de Conesa que va descendint entre boscos i conreus. Continuem baixant pel camí de Rocafort de Queralt fins a arribar al nucli de població. Travessem el nucli urbà per agafar el camí carreter de Montbrió amb forta baixada fins al riu de Vallverd. A partir d’aquí el camí puja fort. La resta és més suau i cap al final va entre camps de conreu, bosc de pi, roure i alzines. Finalment pugem fins a arribar a Montbrió de la Marca.

Gr-175 Etapa 4
Gr-175 Etapa 4
(Visited 1.306 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *