La Ruta del Cister

La Ruta del Cister: Gr-175

Facebooktwittermail

El GR 175, La Ruta del Cister és el vincle d’unió entre els tres monestirs del Cister més rellevants de Catalunya: Santes Creus, Monestir de Poblet i Vallbona. El recorregut és circular (105 Km a peu i 108 Km en BTT) i la senyalització en ambdós sentits de la marxa. Pots plantejar fer la ruta amb més o menys etapes, visitar els tres monestirs i gaudir d’experiències que només aquí trobaràs.

Adquireix el CARNET 6T per 1€ i gaudeix de descomptes i avantatges en els establiments que trobaràs al pas del GR175. Ara també pots viatjar sense motxilla amb el servei de recollida d’equipatge, o bé, llogar la bicicleta o contractar el servei de guiatge pel teu compte.

Nota: Les etapes que us proposem són orientatives i depèn dels dies que un disposa, dels objectius i de la preparació física de cadascú.

Etapes del Gr175

  1. Santes Creus – Montblanc
  2. Montblanc – Monestir de Poblet
  3. Monestir de Poblet – Monestir de Vallbona
  4. Monestir de Vallbona – Montbrió de la Marca
  5. Montbrió de la Marca – Santes Creus

Cal saber:

Es recomana planificar bé la ruta que volem fer amb antelació, si volem visitar els diferents llocs d’interès turístic que ofereix el recorregut com són: horaris de visita dels tres monestirs; les diferents propostes per conèixer Montblanc Medieval, horaris dels museus de l’Espluga de Francolí, entre altres. També es recomana reservar l’allotjament amb antelació i consultar els horaris d’obertura dels punts de venda del CARNET 6T.

Malgrat la gran importància dels tres monestirs, aquests no estan ben comunicats entre si amb transport públic, pel que recomanem que consulteu les diferents opcions que teniu: horaris d’autobusos i trens, telèfons de contacte de taxis i de l’empresa que ofereix el servei de recollida d’equipatge i de persones. També hi ha allotjaments que ofereixen el servei de recollida tant d’equipatge com de persones.

Durant el recorregut trobareu diferents fonts. Gran part es troben als nuclis urbans. Es recomana anar ben previst d’aigua sobretot el tram del monestir de Poblet al monestir de Vallbona.

No es recomana dur alforges per les bicicletes.

Tracks per a GPS:

Des de la pàgina oficial de La Ruta del Cister es poden descarregar els tracks del recorregut a peu i de BTT que trobareu dins l’apartat dedicat al GR175.

Mapa topogràfic:

L’editorial Piolet ha editat el nou mapa topogràfic del GR175. Es pot comprar en qualsevol oficina de turisme del GR175 i/o en qualsevol llibreria de Catalunya.

Punts d’interès i poblacions per on passarem:

(Visited 7.996 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *