Poblet

Monestir de Poblet – Monestir de Vallbona

Facebooktwittermail

Gr-175 Etapa 3

Punt de sortida: Monestir de Poblet
Punt d’arribada: Monestir de Vallbona
Durada total: 5h 56m
Desnivell: 568 m
Alçada mínima: 388 m
Alçada màxima: 770 m
Distància: 26,24 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir de l’orde del Cister fundat l’any 1150. Està situat al peu de les muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa, essent de fet, el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. Des de l’edat mitjana és un important referent simbòlic dels països de l’antiga Corona d’Aragó.

Pertany civilment al terme municipal de Vimbodí -recentment rebatejat com a Vimbodí i Poblet (2006)- i eclesiàsticament a la parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí (de l’arxidiòcesi de Tarragona), ambdues poblacions pròximes a la vila de Montblanc, amb vincles molt estrets amb el monestir.

Sortim del monestir de Poblet situat al municipi de Vimbodí i Poblet, a la comarca de la Conca de Barberà. Travessem l’Espluga de Francolí, que concentra part de l’atracció turística més important de la comarca. Seguim les indicacions del sender en direcció a Vallbona de les Monges per pistes en bon estat. El paisatge és agrícola majoritàriament, amb conreus principalment de vinyes a la Conca i cereals a l’Urgell amb algunes clapes d’alzinar. Aquest tram fins a la serra del Tallat, probablement és el més sec de tot el sender, no és recomanable fer-lo en dies calorosos. Vorejarem per darrere el santuari del Tallat per arribar a Vallbona.

Es recomana pujar al santuari del Tallat des d’on s’albira una panoràmica de la Conca de Barberà impressionant.
S’ha previst una variant per als ciclistes al Coll de Montblanquet, per evitar el senderó que va des del Mas de’n Jové fins al Cap de Coll (3,700 Km).

Gr-175 Etapa 3
Gr-175 Etapa 3
(Visited 1.276 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *