Amposta – Pont de l’Olivar (Ulldecona)

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 31

Punt de sortida: Amposta
Punt d’arribada: Pont de l’Olivar
Durada total: 6h 30 m
Desnivell: 878 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 647 m
Distància: 23,08 km
Track gps: Si

Hem arribat a l’última etapa d’aquest apassionant camí que hem realitzat al llarg de tot Catalunya.
Sortim d’Amposta i els primers cinc quilòmetres d’avui, són pràcticament planers. Caminarem entre camps i canals d’aigua fins a arribar al mas de Miralles.
Ara ens comencem a endinsar a la serra del Montsià. Trobarem trams on el camí té un fort desnivell i agafa un caire molt muntanyenc.
Abans d’arribar al collet dels Freixos, el camí se suavitza i s’eixampla, mentre ens comença a captivar la vista que tenim del Delta de l’Ebre.
Finalment arribem al collet dels Freixos on trobem uns aerogeneradors.
Anem seguint i gaudint del nostre camí, passem pel Pla dels Gallos fins que arribem a la Font d’en Burga on si tenim sort, hi trobarem una mica d’aigua.
En aquest punt el Pr-C 83 se separa del Gr 92 i puja pel vessant marítim directament a la Foradada on es torna a unir al Gr 92. També hi ha uns antics Forns de Calç i una àrea per descansar. Enfilem amunt pel barranc de Mata redona. Bosc molt frondós.
Travessem la masia en estat ruïnós de Mata redona i tombem a l’esquerra. Tenim una bona panoràmica i el camí que porta a la Foradada, és molt marcat.
En arribar a una cruïlla, girem a l’esquerra per pujar a la Foradada. Hem de pensar que després tornarem en aquest punt per seguir la carena que ens canviarà de vessant per portar-nos cap a Ulldecona.

La Foradada

La Foradada, és un espectacle, valia la pena! Les vistes són espectaculars, tant sobre el Delta de l’Ebre com cap a La Sénia, Ulldecona, els Ports i el Collet dels Feixos, amb l’Ebre i els seus ponts que el salven a un primer terme, la costa dels Alfacs, al fons, les illes Columbretes i més a la dreta Peníscola.
Toca tornar a la cruïlla que hem mencionat anteriorment. Tot seguint el camí de l’esquerra, comencem la baixada cap a Ulldecona.
Seguim sempre els senyals del Gr. 92 mentre anem baixant. Trobarem alguna masia i el nostre camí passarà entre camps de mandarines i d’oliveres. Aquest tram de camí ens encanta.
Passem per la caseta dels Marcelinos, travessem l’autopista AP7 per sota i arribem a la bassa del Montsià.

Ens trobem la carretera T 332 que la seguirem en direcció sud un centenar de metres fins a creuar-la per endinsar-nos cap al centre de la població d’Ulldecona. Arribem a la plaça de l’església.
Un cop visitada la població, continuem cap al molí i el pont de l’Olivar en la llera del sec riu Sénia. Aquest, un tram que molta gent s’estalvia, ja el seu interès només rau a arribar al límit del Gr. 92 en terres Catalanes, i sempre per carretera. Nosaltres no ens el volem estalviar per tant, agafem la carretera en direcció Vinaròs.
Arribem a una rotonda, a la seva dreta una ermita, la de la Mare de Déu de Loreto, aquí deixarem l’ermita a la nostra esquerra i a poc més d’un quilòmetre ens trobarem amb el molí i a darrere mateix el pont de l’Olivar, on hi ha el monument que marca la fi del Gr. 92 per terres Catalanes. Si travessem el pont, estarem ja al País Valencià.

Gr-92 - Etapa 31
Gr-92 – Etapa 31
(Visited 4.462 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *