Camins de la Mediterrània - Etapa 02

Banyuls-Sur-Mer – Portbou

Facebooktwittermail

Camins de la Mediterrània – etapa 2

Etapa no massa llarga entre la població nord-catalana de Banyuls-sur-Mer (Banyuls de la Marenda en català) i Portbou. Tot i que no és llarga, és una etapa exigent i en alguns punts amb dificultat d’orientació.
Iniciem al passeig marítim de Banyuls en direcció sud. Passem per davant de l’aquàrium de Banyuls. Farem un primer tram per carretera, fins a trobar una propietat privada que haurem de travessar tota per anar a trobar una pista. Si tenim la sort que ens deixen passar, creuem per la urbanització. Si no, seguirem un tram més per la carretera fins que s’acabi la urbanització i aquí sortirem de la carretera pel costat de mar per agafar un petit corriol va a la pista abans esmentada.
Seguirem uns senyals de color groc que trobarem i aviat arribarem al mirador del Cap del Troc. Un lloc fantàstic per gaudir de les vistes.
Seguim el camí que aviat en porta fins a prop del cap de la Vella, tot i que sense arribar-hi. Ara seguim en pujada fins a arribar a troba de nou la carretera que va de Banyuls a Cervera. Aquí hi ha un mirador amb una taula d’orientació. Després de les fotos de rigor i de gaudir de la vista, continuem en direcció al cap de Rederís.
Sense arribar al cap, anem seguint el camí que de baixada ens porta a la platja de Peyrefite.
Anirem seguint, deixarem a la nostra esquerra el Centre Dr. Boufard. Deixem també a l’esquerra l’entrada del càmping i continuem el nostre camí cap a Cervera. Última població abans d’entrar a Catalunya.
Finalment, arribem a Cervera tot creuant les vies del tren. Creuarem tota la població sempre a primera línia de mar i tot seguint la carretera arribarem al far de Cervera.
Estem ara a la pujada més forta del dia, la pujada al Puig de Cervera de 210 metres d’altitud. En aquest punt, deixem la Catalunya Nord enrere i entrem a Catalunya. Ens espera ara un tram en forta baixada. Cal extremar les precaucions, ja que aviat en situem arran de penya-segats. Deixem a la nostra esquerra un parell de cales per arribar a la platja de Portbou. Final de la nostra etapa d’avui.

Punt de sortida: Banyuls-Sur-Mer
Punt d’arribada: Portbou
IBP index: 63
Durada total: 6h 17m
Temps efectiu: 4h 18m
Desnivell: 617 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 208 m
Distància: 13,5 km
Track gps: Si
Etapa 2 dels Camins de la Mediterrània: Banyuls - Portbou
Etapa 2 dels Camins de la Mediterrània: Banyuls de la Marenda – Portbou

 

Camins de la Mediterrània - Etapa 02
Camins de la Mediterrània – Etapa 02

Camins de la Mediterrània és una idea de Jaume Busqueta i Núria Arnan, pertanyents a Excursionistes.cat, entitat excursionista de Terrassa

(Visited 2.887 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *