La muntanya d'Ullà vista des del cim del Montplà

El Montplà

Facebooktwittermail
Punt de sortida: Col·legi St. Gabriel
Durada total: 1h 40m
Desnivell: 294 m
Alçada mínima: 54 m
Alçada màxima: 313 m
Distància: 5 km
Track gps:

Per pujar al Montplà, sortirem des de davant del col·legi de St. Gabriel, més conegut a la població com “Els Hermanus”. Per arribar aquest col·legi, entrarem a Torroella de Montgrí i anirem fins a la plaça del Lledoner i aquí, seguim direcció a L’Estartit. Immediatament després d’agafar la carretera de L’Estartit, ens trobem que hi ha tres carrils, un per anar cap a Torroella i dos per anar a l’Estirat. Ens situem al carril central i girem al primer carrer a l’esquerra. És un carrer en forta pujada, al final del qual ja veiem el col·legi. Quan estiguem a punt d’arribar al col·legi, ens trobarem amb un senyal de prohibit passar. En aquest senyal, girem a la dreta i després el primer a l’esquerra. Davant nostra, hi ha les parets del col·legi, girem a l’esquerra i aparquem el cotxe cap al final de la paret.
Al final d’aquest carrer, ens en trobem un carrer travesser. Aquí hi ha un rètol que indica que cap a l’esquerra va al castell. A nosaltres, ens interessa anar a la dreta. Sobretot deixeu el cotxe aquí, ja que encara que estigui asfaltat, és un carrer sense sortida i podem tenir problemes per girar amb el cotxe a la part de dalt.
Anem pujant, deixarem una antena de mòbils a l’esquerra i un parell de masos a la dreta. Just després de l’últim mas, si mirem a la dreta, veurem el xiprer d’en Navarro totalment cremat. Aquí s’acaba l’asfalt i el camí es va estrenyent mentre comencem la pujada al coll d’en Garrigàs.
Som al coll. A l’esquerra, tenim el castell. Recta aniríem a l’ermita, així doncs, girem a l’esquerra tot seguint les marques del GR92.
Sense més problemes, arribem al cim del Montplà.
La intenció d’aquesta sortida era completar-la amb la visita al cau de les Dents que queda molt a prop del cim del Montplà i el qual jo vaig poder visitar poc després de l’incendi. Ara en pujar al Montplà per fer quatre fotos per aquesta pàgina i de passada recollir les dades GPS, em va ser impossible arribar al cau per culpa del Garric. Així doncs, us aconsello que no intenteu arribar al cau, doncs difícilment hi arribareu.
Per tornar al cotxe ho farem pel mateix camí pel qual hem pujat.

El Montpla
El Montpla
(Visited 1.257 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *