Mola del Guerxet - Refugi dels Cogullons

Mola del Guerxet

Facebooktwittermail

La Mola del Guerxet és un cim que es troba situat a les muntanyes de Prades (Tarragona). Començarem la nostra excursió des del poble de Rojals i podem dir que aquesta ruta no presenta dificultats. Per arribar a Rojals, ho fem des de Montblanc. Un cop siguem a Rojals, aparquem el cotxe i seguim les marques vermelles i blanques del Gr.-7-1 que trobarem al carrer principal del poble. Ens dirigim cap als Cogullons. Abans d’arribar a Els Cogullons, trobem un encreuament, que ens permet visitar un pou de gel. L’interessant d’aquest pou, és que podem baixar i veure-ho des del seu interior. Un cop visitat, seguim fins a Els Cogullons, un despoblat situat sobre un turó, d’on en sobresurt el seu refugi (1.040 m). Per arribar al refugi cal abandonar el camí i pujar al cim del turó on descansem i menjarem alguna cosa.
Reprenem el camí en direcció al Clot del Llop, un encreuament senyalitzat on trobarem una capella dedicada a la Mare de deu de la Misericòrdia. En aquest punt s’ajunten tres pistes, nosaltres, seguirem la de la dreta (nord) que és la que ens portarà fins a la Mola del Guerxet. Seguim doncs aquesta pista fins a trobar-nos amb una corba de 360° on haurem de buscar un camí senyalitzat amb una línia de pedres. Continuarem caminant uns 30 minuts i veurem un petit turó a l’esquerra. Pujarem cap aquest turó que no és la Mola del Guerxet i seguirem endavant per un pendent suau fins a arribar a una zona plana. Ara ja estem molt a prop del nostre cim d’avui. Al cim de la Mola hi ha molta vegetació i algunes pedres molt grans. El cim, el trobarem indicat amb una fita de pedres que queda una mica amagada.
Per tornar nosaltres vam desfer el camí de pujada, però també hi ha l’opció que un cop al cim, baixar en direcció al coll de la Mola i d’aquí tornar a Rojals.

Situació geogràfica: Muntanyes de Prades
Inici / final: Rojals
Durada total: 3h
Desnivell: 650 m
Alçada mínima: 800 m
Alçada màxima: 1121 m
Distància a/t: 11,7 km
Track gps: Si

Mola del Guerxet
Mola del Guerxet
(Visited 1.032 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *