Ruta de les ermites d'Amer

Ruta de les ermites d’Amer

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Girona/Costa Brava
Punt de sortida: Amer
Durada total: 5h 40m
Desnivell: 604 m
Alçada mínima: 167 m
Alçada màxima: 603 m
Distància: 17,6 km
Track gps: Si
Waypoints gps: Si

Bé, tot i que aquesta ruta se l’anomena Ruta de les Ermites d’Amer, cal destacar, que només una pertany al terme municipal d’Amer. Santa Brígida, que serà l’última que visitarem. Les altres dues, Sant Roc i Santa Lena, pertanyen al terme municipal de Sant Esteve de Llémena.
Iniciem doncs l’excursió a Amer (La Selva), al llarg de tota la carretera principal hi ha bastant lloc per aparcar i ja un cop a peu, ens dirigim cap a l’entrada del poble com si vinguéssim de Girona. Trobem una carretera petita a mà esquerra que ens indica Sant Climent d’Amer i l’anem seguint. Caminarem per zona molt planera i envoltats d’avellaners. Aquest primer tram, és el més avorrit (per dir-ho d’alguna manera) de tota l’excursió però ens anirà bé per fer l’escalfament i arribar més rodats a la pujada que trobarem més endavant.
Arribarem a una intersecció on el camí de la dreta ens porta a Sant Climent d’Amer i el de l’esquerra indica “La Barroca”. Seguim cap a La Barroca, ja que si anem a Sant Climent, és una mica complicat recuperar el camí. La Barroca no la podrem visitar, ja que és una propietat privada i està tancada al públic, ni tan sols ens hi podem acostar, ja que des del camí no es veu. La millor vista és des de la part de baix quan ens hi estem acostant.
Un cop passat el portal de La Barroca, hem d’estar atents, ja que en molt poca estona haurem de deixar la pista principal per agafar un petit sender a la dreta. Aquest ja està indicat i en marca “Sant Roc”.
Aquí comencem a trobar marques de colors, al llarg de l’excursió trobarem marques de tres colors, hi ha ratlles blanques, altres de vermelles i altres de grogues. Nosaltres vam realitzar l’excursió seguint les marques blanques i sempre vàrem arribar a lloc.
En poca estona, estarem caminant una bona estona pel capdamunt dels singles. Aquesta zona caldrà estar atents, ja que el camí algunes vegades passa al costat mateix del cingle. Per les persones que pateixin por a les altures dir que hi ha molt pocs punts on el camí passa arran de cinglera, però sí que n’hi ha algun. Tampoc hi ha cap pas complicat ni aeri, simplement es passa arran del cingle.
Estarem caminant sempre envoltats de vegetació per tant, no gaudirem de gaires vistes panoràmiques fins que arribem a Sant Roc.
Un cop a Sant Roc, i situat al darrere de l’ermita, hi ha un mirador amb una vista espectacular (sempre que no hi hagi boira és clar). Nosaltres no vàrem tenir sort i la boira ens va tapar totalment la vista.
Reprenem el camí seguint sempre les marques blanques i farem una estona de baixada fins a arribar a un coll.
Al coll seguim recte i comencem la darrera pujada del dia. Una pujada curta però intensa que ens portarà fins a Santa Lena o dit també com la Mare de Déu de Lena. És una ermita molt maca i ben restaurada però sense vistes panoràmiques. És també un bon lloc per fer una parada per recuperar forces.
Hem d’estar atents a la baixada, ja que més endavant haurem de girar a la dreta i de seguida a l’esquerra. Seguim caminant i la nostra pista desemboca a un altre on girarem també a l’esquerra. No ens hem de preocupar, ja que totes les interseccions estan senyalitzades amb marques blanques.
Anirem a trobar una pedrera, que podrem rodejar per la dreta o per l’esquerra i just al darrere, ja veiem la punta de Sant Brígida, última ermita del dia.
Un cop hàgim visitat l’ermita comencem la baixada. Aquesta no segueix la pista principal sinó que la va retallant i baixa d’una forma molt directa.
En molt poca estona arribem a baix i anem a sortir davant d’uns restaurants. Seguim el carrer i passarem pel costat del camp de futbol i ens dirigim sense cap problema cap al poble on tinguem el cotxe.
Es recomana visitar la plaça de la Vila d’Amer, que segons es diu, és la segona plaça porxada més gran de Catalunya.

Ruta de les ermites d'Amer
Ruta de les ermites d’Amer
(Visited 6.364 times, 3 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar