Volta a l'Empordà

Volta a l’Empordà

Facebooktwittermail

Magnífica ruta pel Baix Empordà. Descobrirem gran varietat de paisatges, des de zones amb camps d’arbres fruiters, a les platges d’Empúries o als boscos que envolten la presa de Colomers.
La ruta en si no està marcada, per tant, s’aconsella estudiar-la bé sobre mapa o millor utilitzar el gps, en tot cas, aquí us deixo una petita descripció de la ruta.
Iniciem a Verges, a la cruïlla de carreteres i ens dirigim cap al camí vell de Bellcaire, un cop al poble pugem fins a la part més alta on hi ha el castell i a continuació, baixem pel carrer de la dreta en direcció Albons i d’aquí per una carretera secundària fins a l’Escala i Empúries. Aquí hem fet una petita incursió a l’Alt Empordà.
Ara seguim cap a Sobrestany, Ullà i Torroella de Montgrí, la població més gran que visitarem. Travessem el pont del Ter i just després, agafem el camí que baixa cap a la nostra dreta fins a arribar a Gualta, on podrem visitar el Pont Vell, una autèntica joia arquitectònica perfectament conservada.
Ara el riu Daró queda a la nostra esquerra, l’anem seguint fins a topar-nos amb la carretera GI-644. Seguim recta al costat del riu i poc després girem a la dreta direcció Sant Iscle d’Empordà.
A la zona que arribem ara és la que més s’aconsella l’ús del mapa o el gps, ja que hi ha molts camins i la major part del camí no està senyalat. En cas de perdre’ns, sempre podem preguntar algun pagès que trobem treballant els camps de la zona com arribar a la presa de Colomers, de ben segur que ens sabrà indicar el camí.
Un cop a la presa, seguim el camí cap a Jafre, aquí si ja trobarem indicadors i no ens perdrem i d’aquí cap a Verges, seguint les indicacions que anirem trobant.
La ruta és de gairebé 60 quilòmetres però el desnivell és molt i molt poc, per tant, no es fa gens dura.

Situació geogràfica: Girona/Costa Brava
Inici / final: Verges
Durada total: 5h 09m
Desnivell: 176 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 36 m
Distància a/t: 57,01 km
Track gps: Si

(Visited 1.714 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *