Via Verda del Carrilet II: Girona - Sant Feliu de Guixols

Via verda del Carrilet II

Facebooktwittermail

Girona – Sant Feliu de Guíxols

La Ruta del Carrilet II té un recorregut de 39,7 km, amb un pendent suau des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols (15 m), i assoleix el punt més alt a Cassà de la Selva (136 m). Seguint la ruta de l’antic tren de via estreta Girona-Sant Feliu, permet conèixer dues comarques –el Gironès i el Baix Empordà-– des de la conca del Ter fins a la vall del Ridaura, passant per la depressió de la Selva.

La peculiaritat del traçat del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona és la suavitat de pendents i revolts. El seu recorregut està format per una línia sinuosa matemàticament traçada sobre el territori. El paviment és d’un material granular del tipus sauló que queda molt integrat en la tipologia dels terrenys que travessa l’itinerari, encara que també hi hagi trams urbans en totes les poblacions per les quals transcorre.

Sortint de Girona, la ruta del Carrilet II travessa en primer lloc la depressió de la Selva, caracteritzada per un paisatge en mosaic amb alternança de conreus i forests on els dies més clars podem gaudir d’una panoràmica extraordinària que abasta des dels contraforts més orientals dels Pirineus fins al Montseny, passant pels relleus en costa de la Serralada Transversal (el Far, Sant Roc, Rocacorba). La segona meitat del traçat discorre per la vall del Ridaura, que separa el massís de Cadiretes, al sud, del massís de les Gavarres i que, amb un suau desnivell, ens facilita l’arribada al mar just a Sant Feliu de Guíxols, població bressol del topònim “Costa Brava”, des de la qual es pot gaudir de magnífiques vistes.

Font: Vies Verdes

Punt de sortida: Girona
Punt d’arribada: Sant Feliu de Guíxols
Distància: 39,6 km
Track gps: Si

Via Verda del Carrilet II
Via Verda del Carrilet II
(Visited 5.264 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

2 thoughts on “Via verda del Carrilet II

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *