Camins de la Mediterrània. Etapa 3

Portbou – Llançà

Facebooktwittermail

Camins de la Mediterrània – etapa 3

La tercera etapa dels Camins de la Mediterrània no és massa llarga. Avui com no pot ser d’altre forma tenint en compte la zona en la qual estem, gaudirem d’unes vistes i uns indrets espectaculars. Gran part de l’etapa, coincideix amb el Gr92 per tant, anirem trobant marques de color vermell i blanc d’aquest Gr.
Iniciem just al punt on vam acabar l’etapa anterior, a la platja de Portbou. En aquest primer punt anem seguint els senyals vermells i blancs i no tindrem cap problema per sortir del poble. El sender comença amb força pendent, ja que estem pujant en direcció al coll de Frare.
És en aquest punt, al coll de Frare on deixarem momentàniament el Gr. Aquest es desvia cap a l’interior i nosaltres seguirem un tram per la carretera en direcció a mar.
Al cap de pocs metres de caminar, trobem la primera corba a la dreta i aquí, deixem la carretera per agafar un petit sender que marxa en direcció sud. No està massa marcat i en algun punt pot costar de trobar. Anem baixant amb precaució i aviat trobarem un camí. Estem molt a prop ja de la Rovellada, una petita urbanització amb una platja fantàstica.
Des d’aquesta platja, el sender transcorre al costat mateix de l’aigua fins que arribem a la platja gran de Colera.
Des de la platja de Colera, agafarem el carrer Francesc de Ribera. Aquest es troba just al darrere d’un petit parc infantil. El seguim, creuem la via del tren per sota i girarem a l’esquerra al primer carrer que trobem. És el carrer escorxador.
Aquest ens porta a sortir de Colera i ja tornem a trobar senyals blancs i vermells del Gr92.
Una curta però forta pujada ens deixa al Coll de Sant Antoni, on trobem de nou la carretera. La creuem i baixem en direcció la platja de Garbet.
Voregem tot el cap Ras, passem per la punta de Canyelles i ja trobem la primera platja de Llançà, la platja de Grifeu. Sempre arran d’aigua continuem cap a la platja principal de Llançà i acabarem l’etapa d’avui pujant el Castellar, un petit turó que hi ha al costat del Port.

 

Punt de sortida: Portbou
Punt d’arribada: Llançà
IBP index: 44
Durada total: 5h 06m
Temps efectiu: 3h 31m
Desnivell: 547 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 224 m
Distància: 11,6 km
Track gps: Si

 

Etapa 03 dels Camins de la Mediterrània
Etapa 03 dels Camins de la Mediterrània

 

Camins de la Mediterrània - Etapa 03
Camins de la Mediterrània – Etapa 03

 

Camins de la Mediterrània és una idea de Jaume Busqueta i Núria Arnan, pertanyents a Excursionistes.cat, entitat excursionista de Terrassa

(Visited 2.074 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *