Puig de l'Àliga

Puig de l’Àliga

Facebooktwittermail
Situació geogràfica: Cap de Creus
Inici / final: Piscina Municipal de Roses
Durada total: 3h 00m
Desnivell: 652 m
Alçada mínima: 24 m
Alçada màxima: 457 m
Distància: 10,84 km
Track gps: Si

Iniciem la pujada al Puig de l’Àliga a la zona esportiva de la piscina municipal de Roses. Aquí trobarem molt d’aparcament i ens estalviarem de caminar per dins la població.
Comencem caminant pel carrer principal, el del Mas Oliva en direcció a la muntanya, passem per davant el club de tennis tot deixant-lo a la nostra esquerra i seguim pel carrer de Londres. Abans d’arribar al cap del carrer, que no té sortida, girem a la dreta pel carrer de Viena. Ara, després de les primeres cases i abans de la riera, prenem el camí a l’esquerra que puja paral·lel a la riera. La ruta no està senyalitzada, només de tant en tant, trobem alguna fita.

Aquest primer tram, el fem entre oliveres i sempre en direcció a la carena de la muntanya, un cop l’agafem, no hi ha pèrdua. Just quan passem el darrer camp d’oliveres i creuem una riera, comença la pujada. En primer tram, la pujada és molt forta, cap al mig, se suavitza una miqueta, i al final encarem un darrer tram de forta pujada.
Des del cim del Puig de l’Àliga, la vista és espectacular. Un cop n’hàgim gaudit, comencem la baixada. Molta precaució que el primer tram de baixada és dolent, passem entre pedres i cal estar atents a no fer un mal pas.
Després la cosa ja se suavitza i anirem baixant sense problemes fins a un prat on pasturen tranquil·lament les vaques.

Anem seguint la pista que marxa en direcció sud (direcció Roses) i l’anem seguint una bona estona fins que ens trobem amb una nova pista. En aquest punt, hi ha una barrera perquè els vehicles no entrin a la pista per la qual nosaltres hem vingut. Girem a la dreta.
Caminarem entre baques que pasturen tranquil·lament i sempre amb espectaculars vistes. Des de la barrera, caminarem durant un quilòmetre i quatre-cents metres on trobarem un petit sender que baixa a mà dreta. Si no vaig errat, és el primer que trobem a la dreta. El seguim.
Anem baixant entre parets de pedra seca molt característiques en aquesta zona. Trobem una primera bifurcació. Seguim el de la dreta. En pocs metres, una nova bifurcació, tornem a seguir el de la dreta que baixa decididament per un terreny bastant pedregós. L’anem seguint sempre direcció Roses i anirem a trobar-nos amb la Riera de la Vila.
L’anirem seguint, sempre caminant per la pista del costat esquerre (és a dir, la riera ens queda a mà dreta) fins que arribem de nou a la zona esportiva.

Puig de l'Àliga
Puig de l’Àliga
(Visited 9.015 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *