Puig Cadiretes

Sant Feliu de Guíxols – Tossa de Mar

Facebooktwittermail

Gr-92 Etapa 10

Punt de sortida: Sant Feliu de Guíxols
Punt d’arribada: Tossa de Mar
Durada total: 6h 02m
Desnivell: 624 m
Alçada mínima: 2 m
Alçada màxima: 521 m
Distància: 21,11 km
Track gps:
Waypoints gps:

Aquesta és una etapa ben diferent de l’anterior, ja que el GR 92 s’allunya de la costa i s’enfila a la serralada de l’Ardenya per a atènyer l’espectacular mirador del Puig Cadiretes (situat a 5 minuts del GR). L’etapa es pot dividir en tres trams amb característiques pròpies: Un primer tram en pujada i per terres interiors des de Sant Feliu fins al coll de la Creu d’en Barraquer. Segueix un segon tram, fonamentalment pla però a gran alçada amb molt bones vistes sobre el mar i sobre l’interior. I un tercer tram, a partir del Pla de les Pinyaques i el Puig Cadiretes, que és el descens cap a Tossa amb noves i precioses vistes sobre el mar i parts costaneres cap al sud. Si es pretén fer aquesta etapa en el sentit contrari al descrit, cal tenir en compte que el tram entre Tossa i el Pla de les Pinyaques és força perdedor, ja que hi ha molts trencalls i pocs punts de referència. Cal estar molt atent als senyals. En canvi, en el sentit descrit, no hi ha cap problema, ja que Tossa serveix de punt de referència.

Sortim de l’estació de bus de Sant Feliu i seguim fins a la rotonda que veiem des de la mateixa estació. Un cop aquí, travessem el pont, just després, trobem un camí a mà esquerra. A poc a poc, ens allunyem de Sant Feliu.

A partir d’aquí el camí va pujant fins a trobar una carretera que seguirem a mà esquerra. Travessarem la urbanització fins a trobar de nou camí de terra. Seguim en pujada, però haurem d’estar atents a una bifurcació a la dreta que queda un xic amagada. Aquí el camí es converteix en corriol fins a gairebé al cim del Puig de les Cols. Si volem assolir aquest cim, haurem de sortir del GR, ja que aquest no passa pel cim.

De baixada anirem a sortir a una pista en molt bon estat la qual anirem seguint sense cap problema.
El camí passa per sota unes antenes de telefonia mòbil i poc després arribem de nou a una carretera. Un cop la passem seguim de nou per una pista en bon estat fins a arribar a una bifurcació. A la dreta arribarem al Puig de Cadiretes, a l’esquerra, serà el que seguim cap a Tossa de Mar.
Recomano arribar fins al Puig de Cadiretes, que és el punt culminant del massís de Cadiretes. La distància fins al cim és curta i val la pena gaudir de les vistes que hi ha al cim. També vull apuntar que el cim no és on hi ha la caseta de vigilància, sinó que és un xic més a l’oest.
Després tornarem a l’encreuament on hem deixat el GR i només cal anar baixant sense cap problema fins a Tossa.

Gr-92 Etapa 10
Gr-92 Etapa 10
(Visited 12.744 times, 2 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *