Via Verda del Carrilet I: Olot-Girona

Via verda del Carrilet I

Facebooktwittermail

Olot – Girona

Reconvertir els recorreguts d’antigues vies de ferrocarril permet obtenir rutes de desnivell suau i continuat. Molt agradables i ideals per fer-les en bicicleta i en família. La ruta del Carrilet I és una d’elles. Substitueix íntegrament tot el camí de l’antic carrilet que unia Olot amb Girona. Després, de Girona arribava fins a Sant Feliu de Guíxols.

Aquest tren de via estreta, va ser la principal artèria de comunicacions de les comarques de la Garrotxa, la Selva i el Gironès fins als anys seixanta. Aquest primer tram és de 54 km de longitud, va solcar les ribes dels rius Ter, Brogent i Fluvià sota la inquietant ombra dels volcans de la Garrotxa.

El carrilet I és més senzill i amb menys dificultat si es planteja d’Olot cap a Girona, ja que la majoria de la ruta serà en descens.

El recorregut

El recorregut transcorre per un carril perfectament indicat i marcat. Com que és una via molt popular i que es pot fer en qualsevol època de l’any, sempre està molt transitada.

Al principi de la via sortim d’Olot i creuem la Vall d’en Bas. Aviat ens trobarem pujant al punt més alt de la ruta, el coll d’en Bas situat a 600 metres d’altura. Ara ja tot és baixada i durant el recorregut passarem al costat o al bell mig de nombroses poblacions que val molt la pena de visitar.

Finalment, arribarem a Girona després de travessar la Devesa de Salt i les Hortes de Santa Eugènia, dos paratges que si no els coneixes, et sorprendran que puguin estar tan a prop de la ciutat.

Un cop a Girona hi ha l’opció de continuar amb la ruta del Carrilet II que arriba fins al mar.

Al llarg de la Ruta del Carrilet es poden realitzar altres rutes senyalitzades a peu o en bicicleta per descobrir altres racons de la Garrotxa. Des d’Olot i fins a les Planes d’Hostoles, la Ruta del Carrilet també coincideix amb un dels camins de la xarxa de senders Itinerànnia. A tots els pobles hi ha enllaços a altres camins que donen l’oportunitat de gaudir dels paisatges de la Garrotxa.

Dades de la via verda

Punt de sortida: Olot
Punt d’arribada: Girona
Distància: 54 km
Track gps: Si

Via Verda del Carrilet I: Olot-Girona
Via Verda del Carrilet I: Olot-Girona
(Visited 3.429 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

2 thoughts on “Via verda del Carrilet I

  1. Podrien explicar-nos si es possible fer aquesta via el primer cap de setmana de juliol? O no es recomanable per la calor? I hi ha algun allotjament recomanat per fer la via amb dos dies?
    Podríem llogar les bicicletes? Ens podrien dir preus i com es pot organitzar la tornada al punt de partida un cop acabada la via?

    1. Hola Ester, perdona no haver contestat abans. Problemes tècnics de la pàgina i personals meus m’han tingut uns mesos allunyats. Bé suposo que aquestes altures ja ho vàreu fer. Jo sóc un particular que publica informació de les excursions que fa, per tant, desconec tota la informació que em demanes. En quant a fer-la al juliol, si la previsió és d’un dia molt calurós, jo ho desaconsello, hi ha trams amb molt poca ombra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *