Ruta de les 3 vies

Facebooktwittermail

He volgut anomenar així aquesta ruta per un fe molt simple. Iniciem la ruta sortint de Girona per la Via verda del Carrilet II, continuem per Via verda Termal i tornem a Girona per la Via Augusta.

Iniciem la ruta a la plaça dels Països Catalans de Girona, lloc on hi ha un aparcament i depenent de l’hora, serà fàcil deixar el cotxe.

En aquest punt, ja trobem senyals de la via verda del Carrilet. Passem primer per la Creueta i en pocs quilòmetres ja arribem a Quart. Població que és un important referent de la ceràmica i la terrissa a Catalunya. Es tenen dades que fa més de 700 anys que es treballa aquest material a la població.

Anem seguint la via verda i la següent població important que ens trobem és Cassà de la Selva. Vila amb importants monuments arquitectònics, com l’església gòtica de Sant Martí del segle XVI a l’interior de la qual es troben restes de construccions romanes. La població conserva també edificis d’estil modernista. L’antiga estació de tren del Carrilet, avui restaurada, serveix per a fer-hi exposicions i d’altres esdeveniments de caràcter cultural.

Caldrà seguir uns tres quilòmetres més per la via verda fins que al costat d’una granja, trobarem un gran panell indicatiu marcant l’inici de la Via verda Termal.

La població més destacada que trobarem aquí serà Caldes de Malavella. Vila que és a mig camí de la Costa Brava i de la Serra de les Guilleries, a la plana de la Selva, rica en contrastos, patrimoni i tradició. L’aigua termal és el patrimoni més característic i original de Caldes, ja que l’evolució al llarg del temps, incloent-hi la cultura artística, en beu directament.

Aquesta via verda acaba a la Creu de la Mà. Per arribar-hi, entrarem dins el PGA Catalunya golf. En aquest punt, enllacem amb la Via Augusta que seguirem en direcció nord.

Seguint sempre els senyals, passem diferents nuclis de població molt petits com per exemple Franciac. Després de travessar la carretera C25, arribem a Riudellots de la Selva. Travessem la població, un polígon industrial fins a trobar-nos amb les vies del tren. Aquí inicia un petit tram de camí molt solitari al costat de la via del tren.

Ja per últim i abans de tornar a entrar a Girona, trobem Fornells de la Selva.
Sortim de la població per un camí que ens porta directament a la carretera de Palau. Aquí cal anar amb compte que depenent de l’hora, és molt transitada.

Seguint sempre recta aquesta cartera, passem per davant d’un parell de col·legis fins que ens trobem a la rotonda de l’avinguda Lluí Pericot. Ara només ens falta girar a la dreta i baixar fins a la plaça dels Països Catalans on tenim el cotxe.
Hem fet una interessant volta de poc menys de 50 quilòmetres sense cap dificultat tècnica, ben senyalitzada en tot moment i que ens permet conèixer un bon tros del Gironès i de la Selva.

Dades de l’excursió

Punt de sortida/arribada: Girona
IBP index: 26
Durada total: 3h 43m
Temps efectiu: 2h 51m
Desnivell: 375m
Alçada mínima: 72m
Alçada màxima: 143m
Distància: 48,9km
Track gps: Si
De color blau la Via Verda del Carrilet. De color vermell la Via Verda Termal i de color lila la Via Augusta.
De color blau la Via Verda del Carrilet. De color vermell la Via Verda Termal i de color lila la Via Augusta.
Ruta de les 3 vies
Ruta de les 3 vies
(Visited 2.533 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

Tancar