Via Verda Termal o Ruta Termal

Facebooktwittermail

La Via Verda Termal o Ruta Termal té un recorregut de 14,6 km i serveix d’enllaç entre la Via Verda del Carrilet II de Girona a Sant Feliu i la Via Augusta.

No us espereu trobar la típica via verda ben pavimentada i tancada al trànsit. En aquest cas, s’han aprofitat camins ja existents que ni tan sols s’han reparat. Tampoc trobarem camins planers, el camí transcorre amb un suau puja i baixa constant. La plana selvatana ens ofereix una bona diversitat de paisatges entre camps de conreu i algun bosc. També gaudirem d’unes bones vistes sobre el Montseny i les Guilleries. De municipi només creuarem Caldes de Malavella on podrem descobrir tot el món d’aigües termals que ens ofereix aquesta població de La Selva.

La ruta

L’inici de la via verda es troba a 3 quilòmetres de Cassà de la Selva i al costat d’una granja molt gran. Per tant, i arribarem des de Cassà. Al principi, trobarem el prat de Dall, que en èpoques de forta pluja s’inunda i podrem trobar una gran diversitat de fauna.
Travessem una riera i aviat ens endinsem al bosc de la Sureda. Un fantàstic paratge que ens robarà el cor.
Sortim del bosc i aviat trobem la carretera Gi-674 just a davant de la urbanització d’Aigües Bones. Es recomana travessar a peu.
Per dins de la urbanització ens espera una bona pujada fins a arribar al cementiri de Caldes. Ara baixem decididament cap a Caldes per una carretera amb un carril bici ben condicionat. Arribem al Parc de les Moleres. Un bon indret per fer un descans abans de continuar la ruta cap a la Creu de la Mà.
Entrem al municipi de Caldes on podrem descobrir tot un món termal, amb els seus balnearis, les termes romanes i les seves fonts termals.

Sortim de Caldes

Creuarem la via del tren per un pas subterrani guiat per un curiós sistema de semàfors. El nostre camí travessa els camps de Can Solà, algun bosc amb molt d’encant i finalment, toparem de cara amb l’autovia A2.
La travessem per sota amb molta precaució amb els cotxes i entrem al PGA golf de Catalunya.

El nostre camí acaba a la Creu de la Mà on ens topem amb la Via Augusta o Camí Ral. En aquest punt, ens trobem lluny de qualsevol nucli de població. Si volem fer la ruta a peu, caldrà tenir la precaució d’abans, venir a deixar un vehicle per aquesta zona. Si realitzeu la ruta en bicicleta, us recomano la ruta que vaig fer jo i que vaig anomenar la Ruta de les Tres Vies. Sortint de Girona per la Via Verda del Carrilet, després la Via Verda Termal i tornada a Girona per la Via Augusta. (Aquesta ruta la publicaré els propers dies)

Dades de l’excursió

Punt de sortida/arribada: Girona
IBP index: 10
Durada total: 1h 25m
Temps efectiu: 57m
Desnivell: 133m
Alçada mínima: 95m
Alçada màxima: 143m
Distància: 14,6km
Track gps: Si
Mapa de la Via Verda Termal
Mapa de la Via Verda Termal
Perfil de la Via Verda Termal
Perfil de la Via Verda Termal
(Visited 3.686 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *