Matagalls per Collformic

Matagalls (per Collformic)

Facebooktwittermail

Ens trobem a l’aparcament del coll Formic(1145 m), a la nostra dreta tenim el restaurant, i just al nostre davant, a l’altre costat de carretera, tenim les escales per on comença l’ascensió. El corriol és pedregós, erosionat i guanya alçada ràpidament. Aviat trobem la pista que ens porta a Santandreu, la masia habitada de més alçada del Montseny. Passem la masia i amb uns cinc minuts arribem a un revolt tancat. Aquí deixem la pista i tornem a agafar un corriol molt pedregós que ens portarà fins al pla de la Barraca. Anem seguint el camí que remunta l’ampli llom que ens portarà fins al Turó Gros. Pujada dura i pedregosa fins al cim d’aquest turó.
El nostre camí continua a llevant, creuem l’herbat collet de l’Estanyol fins que arribarem al collet dels llops (1565 m), herbat i obert al peu de la cúpula final del Matagalls. En aquest collet, a la nostra esquerra trobem la font Freda i de la Rosa. El nostre camí però continua al NE, on ens queda l’última pujada forta fins a la creu que corona el Matagalls. Per tornar desfarem el camí de pujada.

Dades de l’excursió

Situació geogràfica: Montseny
Punt de sortida: Collformic
Durada total: 3h
Desnivell: 653 m
Alçada mínima: 1123 m
Alçada màxima: 1697 m
Distància: 8,31 Km.
Track gps: Si

Matagalls per Collformic
Matagalls per Collformic
(Visited 95.943 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

3 thoughts on “Matagalls (per Collformic)

  1. Bona excursió. Dia amb sol i sense núvols, bones vistes de Barcelona, Montserrat, Guilleries i Pirineu. El més molest la pujada al Turó Gros, el camí és una tartera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *