Platja de la Pallisseta

De Calafell a Torredembarra pel GR92

Facebooktwittermail

Gr92 etapa 24a

Dades de l’etapa

Punt de sortida: Calafell
Punt d’arribada: Torredembarra
Durada total: 4h 45m
Desnivell: 36 m
Alçada mínima: 0 m
Alçada màxima: 20 m
Distància: 18 km
Track gps:

Detalls del Recorregut

Aquesta etapa segueix la costa des de Calafell fins a Torredembarra. Un recorregut d’uns 15 quilòmetres totalment planers. L’etapa està molt ben senyalitzada, i durant el recorregut, trobarem gran quantitat de fonts i bars on prendre algun refrigeri. També trobarem gran quantitat de platges i platgetes on fer-se un bon bany si el dia és calorós.

Durant el recorregut passarem per Calafell, Sant Salvador, Coma-ruga, Roc de Sant Gaieta, Platja Llarga, Platja de Creixell Els Muntanyans i finalment Torredembarra. Comencem a caminar.

Iniciem doncs a la Platja de Calafell tot fent camí cap a l’oest. Voregem la Platja de Sant Salvador i després la de Coma-ruga. Un cop passades aquestes platges, entrarem a la comarca del Tarragonès per la Platja del Francàs. Seguim fent camí tot vorejant el port de Roda de Berà per endinsar-nos fins a la cala del Roc de Sant Gaietà.

El Roc de Sant Gaietà és un poble típic de pescadors d’estil mediterrani, situat a Roda de Barà, a sobre del mar. Aquest conjunt arquitectònic atípic es va començar a construir l’any 1964 i es va finalitzar el 1972, gràcies a l’esforç col·laboratiu entre el seu promotor, Sr. Gaietà Bori Tallada, i el seu constructor, el Sr. Josep Maria Fortuny Rodríguez.

Creixell: Un Poble Ple de Història

A partir d’aquest punt, ens trobarem amb una zona un xic rocosa. Al final, arribarem ja a la platja de Roda de Berà on enllaçarem amb la platja de Creixell. Si bé de gust, podem entrar a la població, ja que hi ha diversos punts d’interès.

De totes les construccions de la població, destaca el castell, iniciat al segle XI però la major part de la construcció és posterior al segle XVI. També tenim l’església parroquial de Sant Jaume del segle XVI, construïda sobre una petita església romànica del segle XI; la torre campanar, finalitzada l’any 1773 i coronada el 1917 amb la cúpula modernista de l’arquitecte Josep Maria Pujol; el casal de Ca la Miquelina, del segle XV; i les torres de Cal Jeroni, Cal Xacó i de ca la Miquelina, torres del segle XIV. Recentment s’han traslladat a la plaça de l’Abat Escarré les restes d’una vila romana dels segles I i II de la nostra era.

Els Muntanyans: Un Espai Natural Únic

Un cop visitada la població, tornem cap a la platja per seguir el nostre camí cap als Muntanyans de Torredembarra. Els Muntanyans és un espai natural de Torredembarra circumscrit a l’àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell. Aquesta zona està inclosa en una platja de set quilòmetres de longitud compartida amb les poblacions de Creixell i Roda de Berà. El seu principal valor és el de conservar ecosistemes (dunes i maresmes sobretot) ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana.

Des d’aquí, ja només ens queda seguir la platja fins a Torredembarra.

Mapa

Etapa 24 de Calafell a Torredembarra
Etapa 24 de Calafell a Torredembarra
(Visited 1.860 times, 1 visits today)
Facebooktwitterinstagram
Facebooktwittermail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *